Tort imieninowy – masa z mleka kondensowanego i mascarpone

Tort z frużeliną annanasową i masą z mascarpone, i mleka kondensowanego , chrupką kokosową z białą czekoladą. Dekorackje z kremu maślanego. Pyszny, smakował wszystkim, dość słodki.

Poniżej przedstawiam przepis na masę z mlekiem skondensowanym:

Tort o średnicy 21cm – przełożony 3 razy.

500 g serka mascarpone

1 puszka mleka kondensowanego słodkiego

50 ml likieru Adwokat

W misie miksera ubić na jednolitą , sztywną masę, mascarpone z mlekiem kondensowanym. Najpierw na wolnych obrotach, póżniej nieco szybciej. Dodać likier. Odstawić do schłodzenia. Przekładać tort.

2 Replies to “Tort imieninowy – masa z mleka kondensowanego i mascarpone”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *