Tort z kremowymi kwiatami

To mój pierwszy tort z dekoracjami kwiatowymi wykonanymi z kremu maślanego, po szkoleniu z technik dekoracji cukierniczych ” Kremowe cuda- kwiaty maślane” u Agnieszki Zielińskiej w Krakowie.

Kremowe kwiaty wymagają wiele cierpliwości . To kilka godzin pracy przy barwieniu kremów i kształtowaniu kwiatów za pomocą tylek.

Dekoracje robią duże wrażenie, ale jeszcze wiele należy dopracować.

Totr składa się z 3 blatów jasnych upieczonych z 5 jajek – tortownica o średnicy 21cm, krem z serka mascarpone i śmietany 36% z dodatkiem ekstraktu z róży, frużeliny z jeżyn i wstawki chrupkiej – biała czekolada i orzechy w karmelu. Tynk i dekoracje z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej.

Moja praca wykonana podczas szkolenia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *