Lemoniada arbuzowo – jeżynowa

 

W upalne dni najlepiej smakuje lemoniada z dodatkiem arbuza i jeżyn z własnego ogródka. Aromatyzowana listkami mięty, słodzona miodem lipowym z dodatkiem kostek lodu doskonale gasi pragnienie.

Polecam.

Składniki

1 litr wody mineralnej dobrze schłodzonej

sok z   1 cytryny

1 łyżka miodu lipowego

20 kulek wyciętych z arbuza

10 szt owoców jeżyny

2 gałązki mięty

Do szklanego dzbanka dać  kulki wycięte z arbuza oraz owoce jeżyny. Sok z cytryny, miód i  rozdrobnione listki mięty dodać do  naczynia.  Zalać  wodą mineralną. Pozostawić do schłodzenia w lodówce.

Najlepiej smakuje  z dodatkiem kostek lodu.

Przechowywać w lodówce.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *